13 november

var och lyssnade på ett föredrag på Filborna Arena, där jag tränar, på en man som heter Lasse Gustavsson. Det är en man som är en fd bransbman frå Göteborg som hade turen att överleva en svår olycka. Reslutatet blev däremot ett nytt liv med en ökad livsglädje och han är ett levande bevis på att mental träning kan åstadkomma underverk. Han lever idag som de flesta av oss. Han har barn, familj och vänner. Vad som skiljer honom från mängden är att han aldrig helt kan bortse från olycksdagen. Men Lasse Gustavsson har lärt sig att hantera sin energi och fått värdefull kunskap om såväl personlig utveckling som ökad livsglädje. Alla som får chansen att få lyssna på honom, bör ta den!

"Ett eldhav stort som Globen omger oss. Det är 800° grader varmt. En människa självantänder vid 600°. Håret och skägget knastrar när det brinner av och det bubblar i hörselgången när öronen smälter. Fingrarna brinner utan att det känns. Mina värderingar brann upp tillsammans med mitt ansikte den där natten. När jag vaknade var det till en ny värld. En värld av skönhet."

Förstår ni hur hemskt det måste ha varit att uppleva det som Lasse gjorde? Att höra hur det bubblar i hörselgången när öronen smälter och att fingrarna brinner utan att det känns? fy fan!! man ska vara glad att man inte har upplevt det och förhoppningsvis aldrig gör det. 

Han var nybliven brandman och endast 24 år gammal, och dessutom bara arbetat EN VECKA som brandman, när ett larm kom till oljehamnen i Göteborg. Han och en äldre kollega hamnade av misstag i ett gasmoln som bildats runt en läckande ledning. Gasen exploderade, och Lasse sprang tillsammans med sin kollega genom ett eldhav. det är så fruktansvärt det som hände, men så beundransvärt att kunna föreläsa om det som har hänt.

om ni vill läsa mer om honom så kan ni göra det här:
http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/kropp-och-halsa/kan-bara-andra-mig-sjalv-inte-andra_4146713.svd



bilder frå Filborna Arena


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0